Tävling för att hitta innovativa laddlösningar

Publicerad:

Stockholms stad arrangerar i samarbete med Vinnova och Kista Science City en innovationstävling för att öka takten i utbyggnaden av laddmöjligheter för elbilar i staden.

Har ni smarta idéer på lösningar som kan sänka investeringskostnader, korta installationstider och minska laddstolparnas storlek och pris? Alla företag och organisationer i Stockholm som har en bra idé är välkomna att delta i innovationstävlingen.

Skicka in ert tävlingsbidrag till Kista Science City mellan 2 maj och 30 juni. Vinnaren presenteras i slutet av augusti och första pris är 100 000 kronor, samt ett test och demopaket från Kista Science City till ett värde av 100 000 kronor. De tre högst rankade bidragen får dessutom möjlighet att söka ett särskilt avsatt stöd om en miljon kronor från Vinnova för vidareutveckling av sin lösning och test i gatumiljö.

Elektrifieringspakten

Stockholms stad driver även Elektrifieringspakten, ett nätverk av företag och organisationer som vill bidra till att skynda på omställningen till en fossilfri trafik i Stockholm. Drygt fyrtio organisationer är med och vi välkomnar fler. Tillsammans kan vi hjälpa till, inspirera och samverka för att få stadens trafik eldriven så snart som möjligt.